dijous, 14 de novembre del 2013

VIQUIMARATÒ A LLOTJA SOBRE IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA

La Viquimarató il·lustració científica tindrà lloc el dijous 21 de novembre de 2013 a la seu de Llotja del carrer Ciutat de Balaguer (carrer Ciutat de Balaguer 17, 08022, Barcelona)
L'horari serà de matí: 11 a 15, i de tarda: 16 a 20h.

El propòsit és omplir els buits que té Viquipèdia sobre aquesta temàtica creant articles sobre conceptes, il·lustradors, expedicions, obres rellevants, … Per això es comptarà amb bibliografia de referència. És una activitat oberta amb inscripció prèvia que es fa en el marc de la iniciativa wikiArS que involucra les escoles d’art en els objectius del coneixement lliure.

Si esteu interessats a participar contacteu amb l'Alícia Gallego, Coordinadora del Cicle de Il·lustració de LLotja: agalleg6@gmail.com

Què és una Viquimarató? Una Viquimarató és una activitat on un grup de persones es troben físicament en un lloc per millorar el màxim possible els continguts sobre una temàtica determinada de l'enciclopèdia lliure.

Com s’ha preparat? El passat 23 d’octubre un grup d’il·lustradors, professors d’art, viquipedistes i comunicadors científics es van reunir per fer un Viquidiagnòstic i mirar d’identificar què falta sobre el tema a Viquipèdia. A partir d’aquí es va fer una llista d’articles a crear o millorar. Diversos viquipedistes han repassat aquesta llista buscant si existien articles en altres llengües o si són articles que s’ajustarien als criteris de Viquipèdia. També s’ha fet una llista de bibliografia a consultar.

La Viquimarató Il·lustració científica es fa en el context de la 18a Setmana de la Ciència i dels actes que organitza el Zoo de Barcelona pels 10 anys de la mort de Floquet de Neu. També es fa paral·lelament a l’exposició “Sabaté Pi i la il·lustració científica” que hi ha a la sala l’Espai Blanc a la mateixa seu de Llotja i que podreu visitar aquell dia.