dijous, 10 de març del 2016

Mariona Brunet guanya un concurs convocat per l'ajuntament de Badalona.

L'alumna: Mariona Brunet, del Cicle de Grau Superior d'Il·lustració de "Llotja", ha guanyat el concurs: "‘Crema’l tu!", convocat per l'ajuntament de Badalona. Aquest concurs es convoca cada any i consisteix en la creació del Dimoni de les Festes de maig que es crema la nit de Sant Anastasi, desprès d'estar diferents dies exposat a la platja durant les festes. A les bases del concurs es ressaltava que: “el disseny del dimoni ha de tenir un contingut al·legòric, crític o irònic evocador d’aspectes de la realitat actual o històrica”. El premi del concurs té una dotació de 1000 euros.
La Mariona ha guanyat aquest concurs amb el dibuix d'una dimonia titella que s'allibera dels fils de la manipulació que la tenien presonera . El seu personatge s'anomena: " La dimonieta rebel" L'autora ha explicat en el moment  de recollir el premi que espera que quan es cremi aquesta figura femenina, la gent recordi  a les dones que han mort lluitant pels seus drets.
A partir del dibuix de la Mariona, l'Ajuntament encarregarà una figura de fusta d'entre 12 i 15 metres que s'exposarà al públic a la platja de Badalona i que es cremarà la nit del 10 de maig.

En aquest link podeu llegir el reportatge de la pàgina web de l'Ajuntament de Badalona:

En la imatge adjunta la creació de la Mariona.