dilluns, 29 de maig del 2017

Escola d'estiu d'il.lustració a la Llotja



Les imatges parlen: Àlbum il.lustrat i narrativa visual.

Curs impartit per Dani Torrent







Com a il.lustradors que comencem, sovint ens passa que ja tenim un estil personal però no hem desenvolupat una manera de narrar a través de les imatges. Això pot dificultar-nos a l’hora de rebre encàrrecs, especialment si ens volem dedicar a l’àlbum il.lustrat. Cada Àlbum il.lustrat és un món en si mateix, el podem crear com vulguem, però per a que sigui coherent n’haurem d’inventar també unes regles.
 
Us proposem un taller creatiu l’objectiu del qual és que l’alumne desenvolupi, a partir d’un text propi o aliè, el seu projecte personal d’Àlbum il.lustrat. Apendrem a desenvolupar el projecte des del primer estadi fins a obtenir un nivell de desenvolupament suficient per proposar a un editor.
 
Ens centrarem especialment en:
-La narrativa de la imatge
-La relació del text i la imatge (la imatge ha de presentar allò que ja és al text? Pot ampliar la informació? Podem il.lustrar quecom que no és al text?)
-L’Story Board. Espina dorsal de la narració: ritme, intenció, fluidesa.
-Composició: com expressar a través de la composició
-Figures retòriques i maneres d’expressar idees a través de la imatge.
-Decisions estilístiques: color, tècnica, estil. Cada àlbum és un món, creem-lo com vulguem, però amb coherència.
-Com preparar una maqueta i preparar un projecte per a edició.
Professor/sDani Torrent 
Llicenciat en Història de l’art, i amb cursos de doctorat en Belles Arts la UB. Ha estudiat Direcció de cinema al CECC i el cicle superior d’il.lustració a l’escola Llotja.
Des de 2008 és il.lustrador i escriptor freelance, desenvolupant la seva tasca en els camps de la premsa, la publicitat i la literatura infantil, especialment en la creació dàlbums il.lustrats. Les seves obres s’han publicat a Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Estats Units, Xina i Corea.
Ha estat seleccionat als festivals de CJ de Corea, Illustrakids d’Itàlia, Le strade del paesaggio d’Itàlia. Guanyador del premi joves creadors de la Fundació Fita, un segon premi al concurs internacional de dibuix de Zabrze (polònia) i finalista finalista al premi compostela, Cabildo de gran Canaria, Junceda (tres cops) i Proa Espai.
Com a pintor ha exposat a España, Itàlia, França, Hongría i Mèxic. 
Durada: 27h. | Dies previstos: del dimarts 27 de juny al divendres 7 de juliol
Horari: de 10:30 a 13:30h 
Seu: Sant Andreu
Preu: 175.00€  forans // 135.00€ per alumnes de Llotja